Проекти

Проект облаштування території

Проекти ГО "Королівський лев"

Громадська організація “Королівський лев” розробила і подала проект на облаштування навколишньої території ДШМ № 5, ЦДЮТ- МЖК 1, бібліотека № 33.  

Докладніше:

Розширений опис проекту:

Облаштування «Простору дитячої творчості та дозвілля» по вул. Хуторівка 24-28а (Сихів)
1. На вул. Хуторівка знаходяться 3 дитячі заклади: Дитячий центр МЖК 1, ДШМ №5 та дитяча бібліотека №33. Ми хочемо облаштувати простір навколо закладів, який зараз перебуває у неналежному стані: понищені плити дорожнього покриття, відсутній пандус для людей з обмеженими можливостями шлях яких проходить повз школу. А подвір’я школи взагалі у занедбаному стані. Тут проводять «своє дозвілля» певні верстви населення, залишаючи після себе різні відходи, такі як: побиті пляшки, недопалки, шприци, купи сміття тощо… І це все спостерігають дітки, відвідуючи заняття шкіл. 
Ми пропонуємо облагородити пришкільні території, надавши їм більш естетичного та доглянутого вигляду, щоб пустуючі ділянки приносили користь для громади Сихова.
Запропоновані зміни:
2. перед дитячими установами: Дитячим центром МЖК 1, ДШМ №5 та дитячою бібліотекою №33
 поміняти тротуарне покриття
 встановити лавки та сміттєві урни
 Облаштувати пандус для зручності переміщення людей з особливими потребами: зробити похилішим підйом , встановити поручні та тектильні плити для незрячих.
2. З’єднати передню частину школи з подвір’ям за рахунок викладення пішохідноЇ доріжки між корпусом школи та рестораном Червона рута 
3. Подвір’я школи поділити на 2 зони:
-а) «Літня сцена»: 
 -відведену ділянку вкласти плиткою; 
 – облаштувати камерну літню сцену;
 – встановити накриття від негоди над сценою;
-б) «Дитячий майданчик»): – встановити: 
 -Гойдалку “Близнята” – 1 шт.
 -“Гойдалку-балансир ” – 1 шт.
 – Пісочницю – 1 шт.
 – Дитячий столик – 1 шт.
 – Дитячий комплекс з гіркою . – 1 шт.
 – Лавки – 4 шт.
 Встелити відповідним покриттям
Територію подвір’я обнести сіткою та встановити освітлення для кращого збереження майна, а для зручного доступу мешканців навколишніх будинків встановити брами, які б у нічний час закривалися .
Оскільки ми подаємо проект, який окрім своїх усіх цілей претендує і на довготривалість, а не разовість, ми сподіваємось на його повну підтримку і реалізацію . Усі, на кого спрямований цей проект зможуть сповна відчути усі блага, які він принесе. Діти з навколишніх будинків, шкіл та їхні батьки зможуть проводити час у затінку дерев, на лавочках, на дитячому майданчику, насолоджуюсь музикою, що долинатиме з вікон школи мистецтв та Дитячого центру, також батьки, що очікують своїх дітей з занять, матимуть місце, де це можна зробити. З другої сторони заднього двору, учні школи зможуть проводити заняття на відкритому повітрі, також інші дітки та загалом львів`яни зможуть реалізовувати свої культурні проекти на цій території. Чи то мистецькі виставки, чи дитячі книжкові форуми, усе під відкритим небом. 
Також усі жителі сусідніх будинків зможуть скористатися цими позитивними змінами.. Коли нам вдасться реалізувати найважливішу частину цього проекту-пандуси для людей з особливим потребами, ми зуміємо долучити до нашого соціо-культурного проекту усі групи населення.

Подвір’я школи.

Територія, яка розташована під вікнами шкільних класів.

На цій частині подвір’я мешканці мікрорайону часто проводять «своє дозвілля» : розпивають спирті напої, палять вогнище, курять клей, кальян, коляться (свідченням чого є велика кількість шприців, побитої тари та сміття, які регулярно прибирають наші техпрацівники).  Супроводжуючи це все ненормативною лексикою. І це все спостерігають дітки – приходячи на уроки.

Тут:

Територія є спільною для двох шкіл. Тут можна було б облаштувати дитячий майданчик, поставити лавочки, смітники. Де б проводили свій час діти та батьки, очікуючи малечу з занять. Чи просто розважаючись.

Ця частина подвір’я, яке знаходиться навпроти великого залу. Двері залу  виходять безпосередньо на цей бік. Тут можна облаштувати літню сцену, на якій можна було б проводити різні творчі зустрічі, кінотеатер під відкритим небом і акції.  А Також облаштувати  територію  для заннять дитячих колективів на свіжому повітрі .

А це вигляд місця зберігання працівниками Червоної рути свого хламу на ділянці школи. Чудово видно, як деревина поскладана безпосередньо до стіни школи. Тут можна було б зробити прохід від передньої ділянки школи до подвір’я. Який колись і був до появи ресторану.

Цю територію потрібно булоб б облагородити: прорідити гілля дерев, встелити плиткою, обгородити парканом. Розбивши дитячий майданчик та літню сцену зробити її корисною як для діток обох шкіл так і мешканців цієї та прилеглих територій.

З 1-15 листопада 2017р.   На сайті “Громадський проект”  https://lviv.pb.org.ua/ пройде голосування за цей проект і ми будемо вдячні Вам за відданий вами голос в користь цього проекту!

2 коментарі

Залишити відповідь

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify GooglePlus Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for GooglePlus Login to work